Conferinta de Presa Primăria Timișoara

Conferinta de presa la Primăria Timișoara pe seama proiectului comun cu medicii infectionisti realizat de City Doctors intitulat Pandemic Controller de monitorizarea a Pacientilor Covid 19 cu suportul sau sprijinul Primăriei Timișoara și a domnului primar Dominic Fritz. Această platformă ne va permite să monitorizăm pacienții și să avem toate datele de la evaluarea de la Spitalul de Boli Infecțioase precum și recomandările legate de starea evolutivă a Pacienţilor Covid 19 care au fost investigati  sau internați la acest spital! Este o platformă în care vor fi introduşi de către medicii infecţionişti cazurile ușoare sau moderate evaluate care sunt trimise la domiciliu pt monitorizarea de către medicii de familie. Se vor introduce investigaţiile efectuate şi protocolul privind urmărirea sau  tratamentul corespunzător, conform protocoalelor actuale. Pacientul trebuie să informeze numele medicului de familie şi acesta va fi înştiinţat prin sms sau mail (se lucrează) dacă are un astfel de pacient si atunci putem accesa platforma pentru monitorizare. Aceste cazuri simptomatice vor avea nevoie de pulsoximetru şi cei cu saturaţii critice de oxigen sub 94% vor primi concentratoare de oxigen pentru oxigenoterapie la domiciliu. Se va lua legătura cu o asociație de voluntari, care gestionează plasarea la domiciliu a acestor echipamente (aici se implica primăria). Este un proiect între societatea civilă, primărie, medici de familie și medici infectionisti pentru a salva vieţi.

Primăria Timișoara împreună cu anumite ONG-uri și societatea civilă vor strânge fonduri pentru a achiziționa minim 500 de puls oximetre, pentru pacienții care nu-și permit achiziționarea acestora, precum și câteva sute de concentratoare de oxigencare care vor fi duse de voluntari la domiciliile Pacienţilor, care vor primi recomandarea de la MF.

Se fac pregătiri pentru un scenariu mai grav în situația în care pacienții nu vor mai avea unde să se interneze !

Am solicitat dacă este posibil să avem posibilitatea să accesăm această platformă direct din softurile de cabinet.

Sâmbătă dimineaţa 21.11.2020 de la ora 10 dimineața a avut loc o întâlnire demonstrativă pe Zoom oferită de Primăria Timișoara in care s-a facut prezentarea acestui Proiect medicilor de familie din Timiş, pentru a înțelege mai bine rolul și modalitatea de accesare a Platformei Pandemic Control! Veti putea afla mai multe raspunsuri la intrebarile dvs. despre acest proiect pe site-ul Primăriei Timișoara 

Invitam medicii de familie din întreg județul Timiș sa participe cu totii pentru a putea sa fie informaţi despre evaluarea  pacientilor lor de COVID 19 la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara și sa speram in curând și viceversa! Azi in Timișoara mâine in toată țara !

Impreuna pentru pacienții noștri !!!

Cu respect,

Dr. IACOB MIHAI

Presedinte Societatea Timis de Medicina Familiei

Vicepresedinte Colegiul Medicilor Timis.        EUVEKUS President. 

https://www.facebook.com/dominicprimar/videos/406269753845610/

Leave a comment