Programul More and Less Europa pentru copii între 2-6 ani cu exces ponderal

Programul More and Less Europa se adresează copiilor preșcolari, la un moment cheie pentru formarea obiceiurilor de viață, prin şedinţe de suport pentru părinţi, dar şi o continuare a suportului oferit, prin mesaje într-o aplicație pe telefonul mobil timp de mai multe luni.
INVITĂM părinți cu copii, între 2-6 ani cu exces ponderal (IMC>18kg/m2) în programul More and Less. Programul a avut deja rezultate excelente în Suedia și SUA, și credem că o să aducă beneficii și pentru familiile din România. Perioada de recrutare este ianuarie 2019-ianuarie 2020 şi îşi propune să includă 100 de copii.
Programul oferă 10 şedinţe săptămânale de grup (10-15 familii/grup, în cadrul UMFT) pentru părinţi sau persoane care îngrijesc copilul, pentru a-i ajuta să dezvolte şi să menţină un stil de viaţa sănătos şi o greutate sănătoasă pentru copilul lor. Şedinţele, coordonate de psiholog şi nutriţionist vor fi urmate de utilizarea de către părinți a unei aplicații pe telefonul mobil care va reaminti participanților despre mesajele importante oferite în timpul programului.
Programul este finanţat direct de U.E. prin programul de finanţări Horizon 2020, şi este parte din proiectul “STOP” (Science & Technology în childhood Obesity Policy), coordonat de Imperial College London. Programul More and Less este coordonat Prof Paulina Nowicka, Karolinska Institutet- Suedia. Echipa de implementare locală (din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara) este coordonata de Adela Chiriţă Emandi (pediatru şi genetician tel 0724369599) şi cuprinde mai mulţi specialişti: Casandra Chera (psihologie), Ana-Maria Dragomir (nutriţie), Iulia Jurca Simina (pediatrie), Iulia Perva (genetică), Prof Gafencu Mihai (pediatrie şi nefrologie), Prof Puiu Maria (pediatrie şi genetică).
Pentru mai multe detalii atasez si formularul de consimtamant.
Pentru informații, întrebări și înscriere în program vă așteptăm la:Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” (echipa de la Genetică)Număr mobil studiu: 0775304146E-mail: stop@umft.ro <mailto:stop@umft.ro>Pagina oficială: stop.umft.ro <http://stop.umft.ro>Facebook: Programul More and Less
Speram sa fie de interes pentru a recomanda programul pacientilor dumneavoastra. Pentru a facilita analiza în evidenţă dumneavoastră, în programul icMED, puteţi selecta din pagina principală la pagina Statistici Medicale, iar acolo la meniul IMC introduceţi filtrele (IMC >18kg/m2, vârsta 24-72 luni, sex, toate) şi apăsaţi “caută”. Se oferă un tabel cu datele complete, despre copil, adresa, telefon, IMC, vârsta exactă etc. Tabelul poate fi exportat în Excel.
Va multumesc si va astept sa ma contactati,
Adela Chirita-Emandi
Assistant Professor, Genetics DepartmentUniversity of Medicine and Pharmacy “Victor Babeş”Timişoara, România

Leave a comment