Testarea Medicilor de Familie

Stimaţi colegi,

    Pe lângă măsurile de distanţare socială pe care le salutăm cu toţii, considerăm că este momentul să întreprindem măsuri de diagnosticare extinsă, dar nu la nivelul “Preşedinţilor de Bloc”, ci în mod special în rândul personalului medical.

    Conform legislaţiei actuale, un medic care a venit în contact cu un pacient depistat ulterior de COVID 19, intră sub incidenţa legislaţiei actuale dacă nu se autoizolează la timp. Pentru a nu se ajunge la astfel de situatii propunem in primul rand testarea extinsa a personalului medical.

O considerăm că pe o datorie morală, juridică şi etico-civica să atragem atenţia autorităţilor asupra acestui subiect.

    De asemenea propunem autorităţilor organizarea unor Centre de Testare şi Diagnoza COVID19, sub organizarea ISU, armata, MI, sub forma mai multor PUNCTE DE RECOLTARE de tipul “DRIVE IN – CORONAVIRUS TESTING”, în corturi militare amenajate unde pot patrunde autoturismele, cu personal echipat corespunzător, pentru recoltarea exsudatelor, şi înafara oraşelor. Pacienţii vor fi recoltaţi din interiorul autoturismului personal, la recomandarea medicilor curanti la persoanele suspecte cu o definiţie de caz actualizata – upgradata, pentru a transforma acest inamic nevăzut, şi identificarea mai rapidă a persoanelor infectate care ridica suspiciunea de boală. Trebuie sa facem inamicul nostru ” Noul Coronavirus – SARS COV 2 “vizibil.

Cu sinceritate,

Dr. Mihai IACOB,

Preşedinte Societatea Timiş de Medicina Familiei.

Leave a comment